top of page

Vybarvi se!


Pojďme se podívat, jak vypadá jedno odpoledne prožitkového malování na velký formát. Představte si skupinu zhruba 20 dětí ve věku 5 - 12 let. Velký bílý papír, který je skoro tak velký, jako oni sami. Paletu temperových barev, která se musí stále doplňovat. Podlahu, která snese trochu špíny? Radši ne, jdeme ven!:)

Naše téma bylo "Vybarvi se".

Toto téma dětem poskytlo možnost spontánního vyjádření. Jednoduchá silueta, barvy a začala vznikat nádherná díla.


Děti potřebují dodat trochu odvahy a motivace. Ujistit je, že zde nic nepokazí. Vše je dovoleno, nic není špatně. Když děti získají jistotu, začnou se dít věci. Nebojí se akce, přirozeně a spontánně začnou nanášet barvy. Někdo štětcem, houbičkou, ale nejvíce je lákají nabarvené ruce. Rozmazávání rukama a jejich vlastní otisky je fascinují.



Při takové práci s barvami lehce překročíme hranice své komfortní zóny, nadchneme se a skutečně začneme cítit. Tvoříme tady a teď, pohybujeme se v nespoutanosti a svobodě.

Něco se děje kolem nás, ale i uvnitř nás samotných. Výsledkem je veliká radost tvůrců samotných, ale i nás dospělých z toho, že jsme mohli dát dětem možnost, prostor a svobodu pro takovou práci s barvou.

Tuto barevnou akci doporučuji zkusit i Vám rodičům, společnou akci s dětmi a s barvou, ano, bude u toho asi větší nepořádek, než u práce s pastelkami. To, co vám ale zůstane je prožitek ze společné tvorby. Dílo, které zachycuje světy Vás dvou nebo Vaší rodiny,

které může zdobit třeba Váš obývák.

Pokud byste si na to netroufali sami, kontaktujte mě. Můžeme vymyslet společnou akci, při které Vám se vším pomohu a zajistím vše potřebné:)









54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

To jsem já

bottom of page